poniedziałek, 16 listopada 2009

Mój przepis na Quesadillas

Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: około 15 minut
Liczba osób: 1

Składniki:
2 placki tortilla
6 plastrów sera żółtego
2 plastry szynki
1-2 ostre zielone papryczki peperoni ze słoika

Sposób przygotowania:
  1. Pokrój szynkę na kwadraty o boku około 1 cm.
  2. Przekrój papryczki wzdłuż, oczyść z pestek i drobno posiekaj.
  3. Na placku tortilla równomiernie rozłóż plastry żółtego sera, kawałki szynki i papryki.
    Przykryj drugim plackiem.
  4. Smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu ok 2 minuty z każdej strony (aż roztopi się ser, a placek się zarumieni).
  5. Pokrój quesadillas na 8 części (jak pizzę).

Podawaj z sosem salsa i kwaśną śmietaną (na przykład Śmietana Szefa Kuchni albo Śmietana Szczeciniecka 18%).

3 komentarze:

Dariusz Dwornikowski pisze...

pięknie

Anonimowy pisze...

to nie są quesadillas!

JoJo pisze...

W takim razie napisz proszę, dlaczego nie są to quesadillas i jak powinny wyglądać :)

Prześlij komentarz