Czas przygotowania: około 15 minut
Liczba osób: 1
Składniki:
2 placki tortilla
6 plastrów sera żółtego
2 plastry szynki
1-2 ostre zielone papryczki peperoni ze słoika
Sposób przygotowania:
- Pokrój szynkę na kwadraty o boku około 1 cm.
- Przekrój papryczki wzdłuż, oczyść z pestek i drobno posiekaj.
- Na placku tortilla równomiernie rozłóż plastry żółtego sera, kawałki szynki i papryki.
Przykryj drugim plackiem. - Smaż na patelni teflonowej bez tłuszczu ok 2 minuty z każdej strony (aż roztopi się ser, a placek się zarumieni).
- Pokrój quesadillas na 8 części (jak pizzę).
Podawaj z sosem salsa i kwaśną śmietaną (na przykład Śmietana Szefa Kuchni albo Śmietana Szczeciniecka 18%).
3 komentarze:
pięknie
to nie są quesadillas!
W takim razie napisz proszę, dlaczego nie są to quesadillas i jak powinny wyglądać :)
Prześlij komentarz