czwartek, 28 stycznia 2010

Zupa grzybowa

Poziom trudności: średnie
Czas przygotowania: 40 minut
Liczba osób: 4

Składniki:
1 opakowanie grzybów mrożonych (np. borowików lub podgrzybków)
1,5l rosołu lub bulionu
1 łyżka masła
50 ml śmietanki
pietruszka

Sposób przygotowania:
  1. Grzyby zalej wrzątkiem i poczekaj 10 minut. Następnie opłucz je dokładnie i pokrój w paski. Podsmaż na maśle (około 10 minut).
  2. Usmażone grzyby wrzuć do gorącego rosołu lub bulionu i gotuj około 20 minut.
  3. Zestaw zupę z ognia, wlej śmietankę i dodaj posiekaną pietruszkę. Wymieszaj.
Podawaj z kluskami lanymi albo makaronem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz