czwartek, 28 stycznia 2010

Sznycle z indyka nadziewane serem żółtym i szpinakiem

Poziom trudności: średnie
Czas przygotowania: 60 minut
Liczba osób: 4

Składniki:
4 sznycle z indyka
4 plastry żółtego sera (lub serka topionego w plastrach)
szpinak według mojego przepisu
jajko
bułka tarta
4 łyżki oleju
sól, pieprz


Sposób przygotowania:
  1. Sznycle rozbij tłuczkiem. Posól i popierz z obu stron.
  2. Każdy sznycel posmaruj szpinakiem i połóż na wierzch plasterek sera.
  3. Jajko roztrzep na talerzu. Na drugi talerz wysyp bułkę tartą.
  4. Ciasno zwiń mięso, namocz w jajku, potem obtocz w bułce tartej.
  5. Smaż na oleju na małym gazie około pół godziny. Mięso zarumień z każdej strony. Co jakiś czas podlewaj wodą.


0 komentarze:

Prześlij komentarz