wtorek, 25 maja 2010

Zupa szparagowa

Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: około 30 minut
Liczba osób: 4

Składniki:
1,5l bulionu
1 pęczek białych szparagów
3 marchewki
50ml śmietanki
natka pietruszki

Sposób przygotowania:
  1. Szparagi obierz i odetnij twarde końcówki. Pokrój na kawałki długości 1 cm.
  2. Marchewki obierz i pokrój w plasterki.
  3. Do wrzącego bulionu dodaj szparagi i marchewki. Gotuj około 20 minut (aż szparagi i marchewka będą miękkie).
  4. Zestaw zupę z ognia, wlej śmietankę i dodaj posiekaną pietruszkę. Wymieszaj.
Podawaj z makaronem lub lanymi kluskami.

1 komentarze:

Anonimowy pisze...

Toż to typowy przepis z podlaskiego - pozdrawiam - Ałła

Prześlij komentarz