czwartek, 20 maja 2010

Camembert zapiekany z pomidorami

Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: 25 minut
Liczba osób: 2

Składniki:
2 krążki sera camembert
1 pomidor
10 listków bazylii
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
folia aluminiowa

Sposób przygotowania:
  1. Na folii połóż ser i owiń ją wokół niego, tak by utworzyła miseczkę (na każdy krażek sera potrzebna jest osobna miseczka).
  2. Pomidora pokrój w kostkę, posól, popierz i polej oliwą. Dodaj do nich posiekaną bazylię i czosnek pokrojony w drobne plasterki. Wymieszaj.
  3. Ułóż pomidory na serze.
  4. Miseczki z serem i pomidorami włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 20 minut.
Potrawę możesz podać w folii lub wyjąć ją ostrożnie z miseczki i przełożyć na talerz. Podawaj  z pieczywem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz