czwartek, 28 stycznia 2010

Makaron z sosem pieczarkowo-śmietanowym

Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: około 15 minut
Liczba osób: 4

Składniki:
1/2 kg makaronu (na przykład parpadelle, polecam makarony firmy Mediterranea - są pyszne!)
1/2 kg pieczarek
250 ml śmietanki słodkiej 18%
2 łyżki masła
parmezan
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
  1. Pieczarki obierz, umyj i pokrój w plastry. Usmaż na patelni teflonowej bez tłuszczu. Gdy woda odparuje, dodaj masło i śmietankę. Gotuj dwie minuty.
  2. W tym czasie ugotuj makaron.
  3. Makaron odcedź i dokładnie wymieszaj z sosem.
  4. Nałóż porcje na talerze i posyp parmezanem.

1 komentarze:

Weroniko pisze...

Kurcze nigdy mi nie wychodzi taki sos. Proste zawsze jet najtrudniejsze :)

Prześlij komentarz