Czas przygotowania: 10 minut
Liczba osób: 4
Składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
1 pomidor
1/2 czerwonej cebuli
20 czarnych oliwek
parmezan
pestki dyni
Sos:
1 łyżeczka miodu
1 i 1/2 łyżeczki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki musztardy
4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Sałatę umyj i podrzyj na kawałki. Włóż do miski.
- Pomidory pokrój w sporą kostkę i ułóż na sałacie.
- Cebulę pokrój w półksiężyce i wsyp do miski.
- Zrób sos: wymieszaj miód, ocet, musztardę i oliwę. Polej sałatkę.
- Posyp sałatkę oliwkami, parmezanem i pestkami z dyni.
4 komentarze:
Zawsze do usług :)
Jak czytałam ten przepis to mi się jakiś znajomy wydawał :)
sos przepyszny:-) polecam
sos REWELACYJNY, wykorzystuję ten przepis przy wielu sałatkach, (świetnie sprawdza się z blue cheese:)
Świetny przepis, smakowało nawet dzieciakom ;)
Prześlij komentarz