środa, 15 grudnia 2010

Sałatka z sosem z octu balsamicznego

Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba osób: 4

Składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
1 pomidor
1/2 czerwonej cebuli
20 czarnych oliwek
parmezan
pestki dyni
Sos:
1 łyżeczka miodu
1 i 1/2 łyżeczki octu balsamicznego
1/2 łyżeczki musztardy
4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
  1. Sałatę umyj i podrzyj na kawałki. Włóż do miski.
  2. Pomidory pokrój w sporą kostkę i ułóż na sałacie.
  3. Cebulę pokrój w półksiężyce i wsyp do miski.
  4. Zrób sos: wymieszaj miód, ocet, musztardę i oliwę. Polej sałatkę.
  5. Posyp sałatkę oliwkami, parmezanem i pestkami z dyni. 
 Za przepis na przepyszny sos dziękuję mojej siostrze Dorocie :)

4 komentarze:

dodawi pisze...

Zawsze do usług :)
Jak czytałam ten przepis to mi się jakiś znajomy wydawał :)

Anonimowy pisze...

sos przepyszny:-) polecam

Anonimowy pisze...

sos REWELACYJNY, wykorzystuję ten przepis przy wielu sałatkach, (świetnie sprawdza się z blue cheese:)

Paola pisze...

Świetny przepis, smakowało nawet dzieciakom ;)

Prześlij komentarz