Liczba osób: 4
Składniki:
2l wody
2-3 nogi z kurczaka
1 włoszczyzna
1 cebula
2 listki laurowe
6 ziarenek ziela angielskiego
sól
maggi
Sposób przygotowania:
- Do wrzącej wody włóż umyte nogi z kurczaka. Dodaj łyżeczkę soli, liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj przez 30 minut.
- Włoszczyznę obierz i umyj. Dodaj do rosołu.
- Cebulę obierz i podpiecz nad ogniem (cebula powinna lekko się przypalić). Włóż cebulę do rosołu. Gotuj kolejne 30 minut.
- Co jakiś czas próbuj czy rosół jest smaczny. Bardzo możliwe, że trzeba będzie dosolić.
- Po godzinie gotowania zdejmij rosół z ognia. Wyjmij z niego kurczaka i warzywa.
- Marchewkę pokrój w plasterki i dodaj do płynu. Spróbuj czy rosół jest dobry. Jeśli jest za mało słony, dodaj trochę przyprawy maggi.
0 komentarze:
Prześlij komentarz