Talerz przekąsek świetnie nadaje się na imprezy i spotkania towarzyskie.
Poziom trudności: średnie
Czas przygotowania: około 60 minut
Składniki:
wykałaczki
oliwki czarne
oliwki zielone
ser camembert
ser rokpol
ser żółty
kiełbasa chorizo
papryka w słoiku ćwiartki
kremowy serek kozi
seler naciowy
kremowy serek pleśniowy (na przykład President bleu)
szynka serrano w plastrach
daktyle suszone
śliwki suszone
boczek w plastrach
Sposób przygotowania:
- Daktyle i śliwki w boczku przygotuj zgodnie z tym przepisem.
- Chorizo pokrój w plasterki. Ser camember, rokpol i żółty pokrój w kostkę. Nadziewaj na wykałaczki oliwki, kawałki sera i kawałki chorizo.
- Kawałki papryki posmaruj serkiem kozim, zawijaj i przebij wykałaczkami.
- Seler pokrój w kawałki długości 3 cm, posmaruj kremowym serkiem pleśniowym, zawiń plasterkiem szynki serrano i przekłuj wykałaczką.
- Przekąski ułóż na talerzu.